HLF blev startet i 1982 i hjertet af Holstebro. DFU havde en aftale med jægerkorpset om at låne udstyr når de ikke selv brugte det i weekender. Klubber kunne så skiftes til dette. Derfor kunne ca 5 – 10 entusiastiske mænd starte klubben på en flyveplads med græsplæne ved det nuværende Valdemar Birn. Efterhånden købte et par klubber skærme, som man desuden skiftedes til at låne. Om vinteren trænede man inde i gymnastiksalen, hvor eleverne lærte at pakke og lave rullefald. Det tog 6 måneder før en elev kunne komme ud at springe i de runde skærme – herefter skulle man have 150 spring i rund skærm før det store skift til en firkantet skærm.

Økonomien var stram, så for at få råd til flyvningen droppede flyet springere over banen og fløj tilbage – hen over stranden – med reklamebannere. Jep – reklamebannere efter små fly var det helt store reklamestunt i 80’erne! Erling – som stadig er vores pilot – var en af disse første piloter.

Siden da er der sket meget – klubben råder nu over 12 elevskærme – som er firkantede og dermed kan styres. Rullefald er ikke obligatorisk længere. Idag starter man med et teoretisk elevkursus og kan springe dagen efter.

HLF er idag en aktiv klub som laver små 4000 spring om året og ca 50 tandem. Vi har små elevhold på 5 – 10 personer med civile springere men også store hold på 50+ når vi har soldater fra Jyske dragonregiment.

En del af vores sociale profil er at vi er venskabsklub med døgninstitutionen No Name. Deres elever kommer i klubben som andre medlemmer. De starter med tandemspring og når de er 16 år begynder de at springe selv. Der er masser af hygge i klubben når vejret viser ikke egner sig til spring – så kom bare alligevel.

 

Følg os på facebook hvor aktiviteter også bliver slået op.

-->